Musikartzela : 2004-2021eko kronika / Mixel Etxekopar - Etxekopar, Mixel (ZTK, 2021)
2004ean, euskal preso batek nahi izan du txirula ikasi presondegian. Hortaz harremanetan sartu zen Mixel Etxekopar musikari eta kantari xuberotarrarekin. Poliki-poliki presondegietan musika kurtso eta kontzertuak antolatzen hasi ziren. Zenbait musikari eta talde pasatu dira hainbat presondegitik, horietan, Niko Etxart, Anje Duhalde, Xiberoots... Mixel Etxekopar presondegirat joaten zen aldi bakoitzean, kronika ttipi bat idazten zuen, bertan bizitakoa, ikusitakoa eta sentitutakoa. 2018an, "Musiheska" diskoa atera zuten presoekin batera eta pixkanaka Mixelek egin kronikak liburu batean biltzearen ideia ere ukan zuten. 2021ean atera da beraz "Musikartzela" kronika bilduma liburua. Horretan beraz Mixel Etxekopar bizi eta kontatu kronika ttipiak bainan ere presondegietan antolatu kontzertuak kontatzen ditu bainan ere musikaren garrantzia kartzeletan.