Literaturaren didaktikaren erronkak XXI. mendeko Bigarren Hezkuntzan - Hernandez Llona, Xabier; Izagirre, Koldo; Alonso Amezua, Idurre; Amorebieta-Etxano. Udala; Labayru Fundazioa (Bilbao : Labayru Fundazioa ; Amorebieta-Etxanoko Udala, 2021)
Lan honen helburu nagusiak, batetik, literaturaren irakaskuntzaren gaineko egoeraren diagnostiko orokorra baina oinarritua egitea da; eta, bestetik, literaturaren irakaskuntzatik heziketa literariorako oinarriak finkatzeko xedez, ikastetxeetan edota hezkuntza komunitateetan aldaketa hori gauzatzen lagunduko duten baldintzatzaile nahiz aldagaiak identifikatzea, hortik proposamen pedagogiko-didaktikoa eraikitzeko eta proposatzeko.
Bibliografia: 419.-438. or.
Aita Santi Onaindia beka 2019
Keywords: Euskal literatura -- Didaktika; Literatura -- Ikasketa eta irakaskuntza; Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza -- Ikasketa eta irakaskuntza; Monografiak