Literaturaren didaktikaren erronkak XXI. mendeko Bigarren Hezkuntzan / Xabier Hernandez Llona ; [hitzaurrea, Koldo Izagirre ; epilogoa, Idurre Alonso Amezua] - Hernandez Llona, Xabier (Aita Santi Onaindia beka (Labayru Ikastegia), 2021)
Lan honen helburu nagusiak, batetik, literaturaren irakaskuntzaren gaineko egoeraren diagnostiko orokorra baina oinarritua egitea da; eta, bestetik, literaturaren irakaskuntzatik heziketa literariorako oinarriak finkatzeko xedez, ikastetxeetan edota hezkuntza komunitateetan aldaketa hori gauzatzen lagunduko duten baldintzatzaile nahiz aldagaiak identifikatzea, hortik proposamen pedagogiko-didaktikoa eraikitzeko eta proposatzeko.