Ekaitza eta beste 34 ipuin / Kate Chopin ; itzultzailea, Joxe Mari Berasategi Zurutuza ; [hitzaurrea, Joxe Mari Berasategi Zurutuza] - Chopin, Kate (1851-1904) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 2021)
Estatu Batuetako hegoaldeko doinuak biltzen ditu Kate Chopinek ipuinotan. Mississippi ibaiaren ertzek kulunkatzen dituzten ezinezko maitasunak, Natchitoches inguruko kotoi soroek gordetzen duten memoria lazgarria. Nabarmen dakartza garaikideak izan zituen emakume, txiro, natibo eta esklabo ohi beltzak. Eta duin, betiere duin, haien borondate eta desirak. Desira baita haien bizitzen, ipuin hauen eta Louisianako doinu ederrenen haria.