Elkano, euskaldunak eta munduaren inguruko lehen itzulia - Zulaika, Daniel; Etxaniz, Garbiñe; Mundubira 500 Elkano Fundazioa (Getaria : Mundubira 500 Elkano Fundazioa, 2019)
"Elkano, euskaldunak eta munduaren inguruko lehen itzulia" Daniel Zulaikak, bi urtean zehar, historiaren arloan egindako ikerketa lana da. Lanaren ildo nagusia euskaldunak dira: espedizioan parte hartu zutenak, antolaketan eta abian jartzeko lanetan aritu zirenak; eta baita herrialdea bera ere, itsasoari lotutako historia luzearekin.
Bibliografia: 184-193. or.
Testuak euskaraz eta eranskinen dokumentuak gaztelaniaz.
Elcano, los vascos y la primera vuelta al mundo.
Keywords: Magallanes, Fernando -- (1480-1521); Elkano, Juan Sebastian -- (ca. 1476-1526); Munduaren inguruko bidaiak -- XVI. m; Monografiak; Baliabide digitalak; Biografiak