Elkano, euskaldunak eta munduaren inguruko lehen itzulia / Daniel Zulaika ; [itzultzailea, Garbiñe Etxaniz] - Zulaika, Daniel (Mundubira 500 Elkano Fundazioa, 2019)
"Elkano, euskaldunak eta munduaren inguruko lehen itzulia" Daniel Zulaikak, bi urtean zehar, historiaren arloan egindako ikerketa lana da. Lanaren ildo nagusia euskaldunak dira: espedizioan parte hartu zutenak, antolaketan eta abian jartzeko lanetan aritu zirenak; eta baita herrialdea bera ere, itsasoari lotutako historia luzearekin.