Marcus Marc eta kakaoaren bidea - Martí Constans, Núria; Nevado, Amanda; Aizpurua Iraola, Nerea; Ugarte Sauret, Lina (Bartzelona : Adapta, 2018)
Marcus Marc hegazkin pilotua da, munduan zehar bidaiatzen duena. Bidaia bakoitzean, aparteko historia kontatzen dion norbait ezagutzen du. Oraingo honetan, Claudiak, mexikar gazte batek kakaoaren bidea kontatzen du. Amerikan, duela 3.000 urte baino gehiago kakaoren fruituen aurkikuntzatik, gaur egun arte. Maia eta aztekek txokolatea nola egiten zuten ezagutuko duzue. Nola iritsi zen Europara, eta nor zegoen hain ona den edariaren kontra. Eta txokolate tabletak nola egiten diren jakingo duzue.
Marcus Marc i la ruta del cacau
Keywords: Irakurketa erraza; Helduentzako Literatura