Marcus Marc eta koltanaren bidea - Climent Codina, Núria; Nevado, Amanda; Aizpurua Iraola, Nerea; Ugarte Sauret, Lina (Bartzelona : Adapta, 2019)
Marcus Marc mundu osoan bidaiatzen duen hegazkin pilotua da. Bidaia bakoitzean sekulako historia kontatzen dion norbait ezagutzen du. Oraingoan, hegazkineko motorrean matxura batek larrialdiko lurreratzea egitera behartzen du, Kongoko bihotzean. Bertan Kibwe ezagutuko du, eskualdeko gaztea.Kibwek gure eguneroko bizitzan erabiltzen ditugun aparatu asko ibilarazten dituzten prozesadoreak ekoizteko beharrezkoa den minerala nola lortzen den azalduko dio. Hau bere bizitza azalduz egingo du.
Marcus Marc i la ruta del coltan
Keywords: Irakurketa erraza; Helduentzako Literatura