Marcus Marc eta koltanaren bidea / Núria Climent Codina ; [ilustratzailea, Amanda Nevado ; itzulpena, Nerea Aizpurua Iraola eta Lina Ugarte Sauret] - Climent Codina, Núria (Adapta, 2019)
Marcus Marc mundu osoan bidaiatzen duen hegazkin pilotua da. Bidaia bakoitzean sekulako historia kontatzen dion norbait ezagutzen du. Oraingoan, hegazkineko motorrean matxura batek larrialdiko lurreratzea egitera behartzen du, Kongoko bihotzean. Bertan Kibwe ezagutuko du, eskualdeko gaztea.Kibwek gure eguneroko bizitzan erabiltzen ditugun aparatu asko ibilarazten dituzten prozesadoreak ekoizteko beharrezkoa den minerala nola lortzen den azalduko dio. Hau bere bizitza azalduz egingo du.