Madame Edwarda ; Begiaren istorioa ; Hildakoa - Bataille, Georges (1897-1962); Garmendia, Juan Inazio (Donostia : Elkar, 1987)
Liburu hau irakurtzean irri badagizu, beldurrez zaudelako da, erotismo gaia erabiltzean pertsona gehienongan irria sortzen duen larrimin bat nabari delako. Erotismoa eta heriotza, gainera, uztarturik ageri zaizkigu Batailleren liburu honetan. "Madame Edwarda", "Begiaren istorioa" eta "Hildakoa" hiru kontaketa hauetan gordintasuna nabari da, barne esperientzia baten adierazpen mugarik gabea, plazer eta dolorez umotua.
Madame Edwarda ; Histoire de l'Oeil ; Le mort
Keywords: Helduentzako Literatura