Itsaso ardo kolorea - Sciascia, Leonardo (1921-1989); Zabaleta, Josu (Donostia : Erein, 1991)
"Itsaso ardo kolorea" 1959 eta 1971 urte bitartean idatziriko ipuin bilduma aurkituko du irakurleak. Fernandoren egia esatea da akaso Sizilia alde guztietatik urez inguraturiko lurra dela, baina derrigor kontutan hartzekoa da zehaztapen hori liburuan ageri den jendea, lurra eta itsasoaren nondik norakoak ulertzeko. Hegoaldeko lurrak dira. Eta lur berezi horien muina dago jasoa, itzulpen gogoangarri batez, 13 narrazioz osaturiko kaleidoskopio honetan; halako eran ordea, non irla ttikiaren mugak gainditzen dituen ikuspegi unibertsala hartzeko.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du
Il mare colore del vino
Keywords: Helduentzako Literatura