Eraztunen jauna : erregearen itzulera III - Tolkien, J. R. R. (1882-1973); Otsoa de Eribe, Agustin (Tafalla : Txalaparta, 2003)
Eraztunaren Gudaren amaiera da hau. Dorre Ilunera iritsi dira hobbitak, eta han emandako urratsek baldintzatuko dute Sauronen erresumaren nondik norakoa. Itzalaren aurkako azken borroka ez da nolanahikoa izanen. Guztia amaituta, ordea, aro berria hasiko da, erregearen itzulerarekin. Fantasia epikoaren aitzindaria eta gailurra da lan hau. Mundu osoko haur, gazte eta adin guztietako irakurleak liluratu ditu dagoeneko eta, nolabait, mito bihurtu dira hobbitak, elfoak, nanoak, orkoak eta liburu honetako gainerako izakiak
13 urtetik aurrera (horia)
The Lord of the Rings. II The two Towers
Keywords: Fantasia -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura