Zer jakingo duzue epela baino ezagutu ez duzuenok? - Irasizabal, Iñaki (Aduna : Elkar, 2022)
Deserrotutzat jotzen ditugu bere herritik urrun, inguru sozial eta afektibo egonkor bat lortu ezin eta noraezean dabiltzan pertsonak. Liburu honetako gizon-emakumeek, aldiz, beste deserrotze mota bat bizi dute: badute familia bat, harreman sare bat, horrek ez dakarkie bakerik ordea; galduta sentitzen dira, desoreka bat izan dezakete edo adikzioren bat akaso... azken finean, desegokiak dira gizartearen begietan. Iñaki Irasizabalek, bere aurreko ipuin bildumarekin abiarazi zuen ildo berrian sakonduz, istorio durduzagarri eta pertsonaia bizarroen sorta bat eskaintzen digu, gazte nahiz zaharrak, bere patetismoan hunkigarriak, bere bitxitasunean sinesgarriak, bere arroztasunean hurbilak; gu geu izan gintezkeenak, edo gure ondoko norbait.
Ferren tabernan berriz ; Txirritxirriak kantuan ; Apustua ; Ibiza eruipean ; Hiru urte sabaian ; Gustatuko zaizu Bartzelona ; Etxerako bidea ; 40 kafe huts ; Altxorraren zatia ; Arnaldo garbitu
Keywords: Helduentzako Literatura