Bi argazki eta hainbat polaroid / Felipe Rius - Rius, Felipe (Ilargia Kondagintza (Pamiela), 1999)
Gure memoria ahula da, eta argazkiengatik ez balitz gauza asko galduko lirateke betiko. Argazkiei esker jakin dezakegu nor izan ginen eta parre egiten dugu irudi zaharretan umea aurkitzen dugunean. Batzuetan pentsa liteke argazkiek heriotzetik urrundu egiten gaituztela momentu batez. Oroimenak lotzen ditu liburu honetako ipuinak eta apunteak. Pertsonaia batzuek ahalegin handiak eginen dituzte oroitzapenak inoiz ezabatu ez daitezen; beste batzuek, berriz, iraganaren arrasto guztiak desagertarazten saiatuko dira. Haien ondoan, oharkabean, kronista batek, kamarak lagunduta, jendearen eta hiriaren orbainak harrapatu nahi ditu zuribeltzezko argazkietan nahiz kolore bizietako polaroid-etan.