Ohe elurtuan lo egin zuen mutikoa : Joeli buruzko hirugarren kontakizuna - Henning, Mankell (1948-2015); Mendizabal, Juan Mari (Donostia : Erein, 2003)
Rock errege batek gitarra jotzen jakin behar du. Artean ez zegoen erabat seguru zer aukeratu behar zuen. Rock errege izatea edo kanpin-karabana saltzaile izatea. Dibertigarriagoa zen rock errege izatea, noski. Oholtza baten gainean batera eta bestera labaintzea, gitarra eskuan duzula. Hound Dog kantatzea mikrofono baten aurrean. Eta oholtza azpian jendetza garrasika, batez ere neskak, berari iletik eta arropatik tira egin nahian. Aldi berean, pentsatu zuen aspergarri samarra izan behar zuela inoiz bakerik ez izatea. Beti argazkiak egin beharra. Inoiz betarik ez izatea ohean uzkurtu eta amets egiteko. Bere buruari galdetu zion rock errege batek inoiz umekeriarik egin ote zezakeen. Kezka sortzen zion horrek. Argitu egin beharko zuen hura.
12-16 urte (horia)
Liburu honek Svenska Institutet-en itzulpenerako laguntza jaso du
Pojken som sov med snö i sin säng
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa; Guraso eta seme-alaben arteko harremana; Maitasuna; Nerabeak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak