Ni naizen hori / Karlos Gorrindo Etxeandia - Gorrindo, Karlos (Amaiur (Txalaparta), 1994)
Mozorroturik bizi dena egon badago. Baina hori ez da Karlos Gorrindok idatzitakoaren mamia, barne muinean sentitzen denaren kontzientziak behartzen duen itxuraldaketa baizik. Herria, hiria, Euskal Herriaren ametsak, eguneroko bizipen arruntak, elkarrizketa sakonak, azalekoak, futbola, prostituzioa, mozkorrak, auzoetako kiratsak... Dena nahas-mahasean barreiatzen da Bilbo handia, baita abertzaleen borroka gogorrenari dagokion sufrimendua ere. Balore tradizional bat baino gehiago kolokan utziko dizun eleberria duzu eskutartean.