Euskara guztiok : (literatur euskalkietako irakurgai hautatuak) / [bilduak] Josu Pikabea - Pikabea, Josu (Antologia (Alberdania), 1994)
"Literatur euskalkietako irakurgai hautatuak" da liburu honen azpititulua. XVII, XVIII eta XIX. mendeetako testuak biltzen dira bertan. Lau euskalki, 142 testu, 69 idazle ageri dira ia berrehun orrialdetan barrena, Josu Pikabea irakasleak antolatuta. Irakurle arruntak irakur-zati atseginik aurkituko du bertan, eta euskalkiak landu nahi dituenak, berriz, izango du non aztertua. Umorezko testuak, dramatikoak, epikoak, ipuinak... Antzerkia, poesia eta hitz-lauko testuak.