Törless ikaslearen nahasmenduak - Musil, Robert (1880-1942); Morales Belda, Jose; Euskadi. Kultura Saila; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1996)
"Törless ikaslearen nahasmenduak" Robert Musilen lehenengo elaberria izan zen. Liburuan Törless kadete gazteak nerabezarora iristean pairatze dituen nahasmenduak kontatzen ditu idazleak. Gaztetan Mährisch-Weisskirchen barnetegi militarrean izandako bizipenetan oinarriturik, Musilek institutuko giro itxi eta mehatxugarrian kokatzen ditu Törlessek barneko isuri berriak ezagutzeko egiten dituen ahaleginak. Nortasunaren bilatze-prozesu hori barneko nahien eta kanpoko errealitate itogarriaren arteko kontraesanen deskribapena da.
Die Verwirrungen des Zöglings Törless.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak