Hankaz gora du amak mundua / [testua] Dani Martirena ; [irudiak] Ana Ibañez - Martirena Indart, Dani (Liburu iletsuak, 2015)
Album ilustratu honekin gaur gaurko gizarte arazoetara hurbildu nahi du irakurlea: Egoera ekonomikoa, lan mundua, krisia. Tonu herabe batean ikuspuntu ezkorra agertzen du, baina itxaropena galdu gabe. Erizain langabetu baten alabak bere amaren kezkak eta munduaren ikuspegi ezkorra kontatzen dizkigu, esaldi motz eta gutxirekin. Alabak, protagonista denak, bere muxu bitartez gozatu nahi du ama. Ilustrazioek kontakizunari laguntzen diote, testuaren mezuarekin jolastuz, esandakoa zehaztuz, interpretatuz,... Erabilitako teknikak joskintza du oinarri, emaitza collagea eta margoketaren hibrido bat bada ere.