Kapitainaren alaba - Pushkin, Aleksandr Sergeevich (1799-1837); Morales Belda, Jose; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1996)
"Kapitainaren alaba" 1836an idatzitako menturazko eleberri historikoa da. Pushkinek errusierazko prosaren oinarriak ezarri zituen obra honetan. XVIII. mendean girotuta dago, Pugatxov buruzagi kosakoaren garaian. Piotr Andreievitx Griniov gazteari soldadutzan gertatutakoak kontatzen ditu Pushkinek eta, horren bidez, Pugatxoven matxinadaren kronika zorrotza egiten du.
Kapitanskaia dotxka
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak