Kapitainaren alaba / Aleksandr Sergeievitx Pushkin ; itzultzailea, Jose Morales Belda - Pushkin, Aleksandr Sergeevich (1799-1837) (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 1996)
"Kapitainaren alaba" 1836an idatzitako menturazko eleberri historikoa da. Pushkinek errusierazko prosaren oinarriak ezarri zituen obra honetan. XVIII. mendean girotuta dago, Pugatxov buruzagi kosakoaren garaian. Piotr Andreievitx Griniov gazteari soldadutzan gertatutakoak kontatzen ditu Pushkinek eta, horren bidez, Pugatxoven matxinadaren kronika zorrotza egiten du.