Nire amak itzelak dira! / [egilea, Miren E. Palacios ; irudigilea, Silvia Campos ; itzultzailea, Olaia Palacios] - Palacios, Miren E. (Palabras de Agua, 2021)
Leonor eskolara joateko irrikitan dago, baina beldur pixka bat du: eta beste haurrek ez badira bere lagun izan nahi? Eta ez bazaio gustatzen? Eta...? Deskubritu nola Leonorrek bere beldurrak gainditzen dituen eta bere lagun berriekin egin ditzakeen gauza dibertigarri guztiak. Jakin ezazu, halaber, zergatik den Leonorren familia hain berezia. Leonorrekin eta bere bi amarekin nabiga ezazu TRITOIZ ETA SIRENAZ betetako ozeano batean zehar. Jantzi ezazu bainujantzia eta... goazen igeri egitera!!! Ipuin hau txikienei eskainita dago, gure gizartean gero eta gehiago gertatzen diren egoerak normalizatzeko asmoz. Ikastetxetik nahiz familiatik batzuetan errefusatzen edo intolerantziaren beldur delako isiltzen denari erakutsi eta hari ahotsa ematen utzi behar diogu.