Azaroa uztaroa : UEUren 1990.eko ihardunaldiak - Aizpurua, Jose Ramon; Goikoetxea, Imanol; Alkorta Idiakez, Itziar; Ruiz Vázquez, Txelo; Aihartza, Joxerra; Zubiaga, Mario; Barcena, Iñaki; Salcedo, Isabel; Perez, Kepa; Bergizes, Aingeru; Txurruka, Jesus Maria (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 1991)
1990.eko udazkenean Udako Euskal Unibertsitateak dibulgazio-mailako Ihardunaldiak antolatu zituen BIlbon, Bilboko Udalaren Kultura Sailaren babespean; Gasteizen, Gasteizko udalaren babespean; Iruñean, Iruñeako Udalaren babespean; Donostian, Aurrezki Kutxa Munizipalaren babespean, eta Arrasaten, Arrasateko Udalaren babespean. Direlako Ihardunaldietan, arlo eta jakintza desberdinetako gai zehatzak azaltzen dituzte adituek, helburu garbi batez: eskuarki aditu mailan dabiltzan gaiak plazara jaistea, espezialista ez direnengana erabatea, horretarako kontzeptuak era ulergarri eta didaktikoan azalduz. Horrelako saioak gutxitan egiten dira gure artean, are gutxiago euskaraz<, eta horregatik interesgarria da argitaratzea, kontutan izanik horrelako gaiei buruz nekez aurki daitekeela euskaraz irakurgairik. Bederatzi gai desberdin biltzen ditu liburuska honek: zortzi Ihardunaldietan landutako gaiak dira eta bestea 1991.eko UEUren Iruñeko Ikastaroen hasieran Jesus Maria Txurrukak emadako sarrea-hitzaldia da.
Eusko Jaurlaritzaren Kultura Sailaren languntzaz
Keywords: Zientziak -- Biltzarrak eta batzarrak; Teknologia- -- Biltzarrak eta batzarrak; Ingurumen orokorra; Monografiak; Baliabide digitalak