Ta marbuta : Jerusalemen gertatua - Kintana, Xabier; García Ángulo, Fernando (Donostia : Elkar, 1984)
"Ta marbuta" Jerusalemen gertaturiko istorioa da, polizi giroan biribildua. Euskaldun arkeologo gazte bat, nola ez dakiela arazo estrainio batetan nahasturik aurkitzen da bat-batean, irtenbide errazik gabe. Interes ezkutuak, adiskidetasuna, Israeleko polizi agenteen azterketa ixila eta ezusteko maitasuna etengabe gurutzatzen dira Ekialde Hurbileko textuinguruan. Nobela honekin Xabier Kintanak Bilboko Iruña kafetegiko 1984.eko lehen saria eskuratu zuen, epaialdi aski eztabaidatuaren ondoren.
Cafe Iruñea Saria. 1984
Keywords: Helduentzako Literatura