Ama - Gor'kiï, Maksim (1868-1936); Morales Belda, Jose; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1995)
Maxim Gorkik "Ama" eleberri iraultzailea 1906an idatzi zuen langile-mugimendua zuzpertzeko asmoz. Errusiako mugimendu sozialistaren hazkundeari buruzko liburua da, langileen kontzientziatze prozesua eta horrek haien baitan eragiten dituen aldaketa ideologikoak erakusten dizkigu. Argitaratu bezain laster, berebiziko harrera egin zioten mundu osoko langileek, eta eragin handia izan zuen haiengan.
Mat
Keywords: Helduentzako Literatura