Arrasate : kooperatiba baten ibilbidea = trayectoria de una cooperativa / [egileak, Amaia Irizar Sainz, Arianne Kareaga Irazabalbeitia ; gaztelerara itzulpena, Bakun SL) - Irizar Sainz, Amaia (Fagor Arrasate Koop. Elk., 2003)
Amaia Irizar, arrasatearra eta Arianne Kareaga, bergarakoa, HUHEZIko Enpresarako Humanitateetan lizentziatuak dira, eta aurretik eskualdeko ikastoletan ikasiak. 2001eko urrian ekin zioten gaur egun Fagor Arrasate denaren historia ikertzeari, Lanki Ikertegiaren aholkupean. Arrasateko Kooperatiben Esperientziaren hasierako kooperatiba honen ibilbidea luze eta sakon jorratu dute, bai paperetan eta bai pertsonetan dagoen historia bizia bilduz eta dimentsio enpresariala eta soziala uztartuz. Emaitza, jatorriz euskaraz idatzia orain arte Euskal Herriko kooperatiba bati buruz egindako historia-lan osoenetakoa da.