Komikiak aztertzeko gida bat - Rey Cabero, Enrique del; Goodrum, Michael; Morlesín, Josean; Torre, José Carlos; Rabelli Yanguas, Alvaro; LAIDA (Literatura eta Identitatea) Ikerketa Taldea (Bilbao : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2021)
Komiki forma duen gida honek komikien ikerketarekin lotutako alderdi nagusiak biltzen ditu, komikien hizkuntza, ekoizpena, banaketa-metodoak, ikerketa alorrak eta munduan zehar garatu diren tradizio eta generoak azalduz, besteak beste. Jatorrian Oxfordeko Giza Zientzietako TORCH (The Oxford Research Centre in the Humanities) Ikerketa Zentroan kokatzen den Oxford Comics Network sareak argitaratutako gida honen euskarazko edizioa LAIDA (Literatura eta Identitatea) Ikerketa-taldearen koordinaziopean egin da eta Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzuak eman du argitara. Liburuaren amaieran, berriz, Nick Sousanis San Francisco State Universityko irakasleari egindako elkarrizketa bat ere badago.
Bibliografia: 32-33.or.
How to study comics & graphic novels
Keywords: Komikiak -- Ikerketa; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak