Komikiak aztertzeko gida bat / [gidoia] Enrique del Rey Cabero, Michael Goodrum ; [ilustrazioak] josean Morlesín Mellado ; euskarazko edizioaren koordinazioa, Laida (Literatura eta Identitatea) ikerketa-taldea ; [hitzaurrea, José Carlos Torre, Alvaro Rabelli] - Rey Cabero, Enrique del (Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2021)
Komiki forma duen gida honek komikien ikerketarekin lotutako alderdi nagusiak biltzen ditu, komikien hizkuntza, ekoizpena, banaketa-metodoak, ikerketa alorrak eta munduan zehar garatu diren tradizio eta generoak azalduz, besteak beste. Jatorrian Oxfordeko Giza Zientzietako TORCH (The Oxford Research Centre in the Humanities) Ikerketa Zentroan kokatzen den Oxford Comics Network sareak argitaratutako gida honen euskarazko edizioa LAIDA (Literatura eta Identitatea) Ikerketa-taldearen koordinaziopean egin da eta Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzuak eman du argitara. Liburuaren amaieran, berriz, Nick Sousanis San Francisco State Universityko irakasleari egindako elkarrizketa bat ere badago.