Euskararen gramatika / Euskaltzaindia, Gramatika Batzordea ; [aurkezpena, Pello Salaburu, Gramatika Batzordeburua] - Salaburu, Pello (Euskaltzaindia, 2021)
Gramatika deskriptiboa da, zintzotasunez egin nahi izan da hori, baina aldi berean irakurleari norabide jakin bat markatzen dio. Hori, batetik. Bestetik, hau da bigarren ezaugarria, batzordeak lan irekia aurkeztu nahi du, interesa izan dezaketenen artean eztabaidatua izan dadin. Betiere jendearen ekarpenak eskuratzeko prest dago batzordea, ezingo litzateke beste modu batera izan. Lan honen erantzukizuna batzorde osoak hartzen badu ere, kapitulu bakoitzak izan du bere txostengilea. Pello Salaburu Batzordeburuak egokitu zituen atal eta kapitulu guztiak elkarren artean. Koro Segurolak egin du edizio lan aipagarria. Hartara, txosten guztiak bateratu dira lan beregain, oso eta autonomo batean.