Auzo ikastolak : hezkuntza politika Bizkaiko Foru Aldundian (1919-1994) / [testua] Gregorio Arrien Berrojaechevarria ; [hitzaurrea, Paulí Dávila Balsera eta Joxe Garmendia Larrañaga ; koordinatzailea, Iñaki Goiogana] - Arrien, Gregorio (1936-2019) (Bizkaiko Foru Aldundia, 2021)
"Auzo ikastolak" lana euskaraz eta gaztelaniaz argitaratu da, eta Gregorio Arrienek 40 urtean egindako ikerketa-lana eta ibilbide profesionala ditu oinarri. Bertan, Bizkaiko lurralde historikoko auzo-eskolak aztertu dira 1985. urtetik gaur egun arte. Ikastolek hezkuntza Bizkaiko txoko guztietara zabaltzeko eta euskara sustatzeko proiektu estrategiko gisa izan duten garrantziari buruzkoa da liburua. Bestalde, honako gai hauen inguruko eztabaida jaso da Auzo ikastolak liburuan: XX. mendearen hasieran Bizkaian zegoen egoera pedagogikoa, euskarak gizartean zuen garrantzia eta auzo-eskola guztien banakako historia, besteak beste.