Miss karaoke : sormen prozesu baten erraiak - Guillan, Oier; Azkarate, Edurne; Barandiaran, Javier; Metrokoadroka Sormen Laborategia; EHAZE (Donostia : EHAZE, 2021)
EHAZEren argitalpen honetan ez duzue aurkituko antzerki naturalistaren ez logikarik ez manerarik. Aldiz, Oier Guillanen "Arra. Arraroa" (2010) eta "Mr. Señora" (2016) izenekoetan zeuden ideiak nahiz idazketa-estiloa antzemango dituzue. Ikuskizun honek hibridazio, identitate, auto-pertzepzioa, generoen auzia eta, halaber, antzezpenari buruzko gogoetak zentrifugatu zituen, betiere irudi poetiko, umoretsu eta kitsch-ak erabiliz. Liburuan, Metrokoadroka kolektiboak Pez Limbo taldearekin batera taularatutako "Miss Karaoke" antzezlanaren bi bertsio daude eskuragai: jatorrizko testua eta oholtzara eraman zena, sormen prozesuari buruzko kronika mamitsu batekin batera. EHAZEk testuok irakurtzeko eta gozatzeko proposamena egiten dizue, antzerki-osteak euskal antzerkiaren sisteman daukan tokiaren adierazle gisa.
Keywords: Antzerkia; Helduentzako Literatura