Miss karaoke : sormen prozesu baten erraiak / Oier Guillan & Metrokoadroka ; hitzaurrea, Edurne Azkarate ; hitzostea, Javier Barandiaran - Guillan, Oier (Antzezlana (EHAZE), 2021)
EHAZEren argitalpen honetan ez duzue aurkituko antzerki naturalistaren ez logikarik ez manerarik. Aldiz, Oier Guillanen "Arra. Arraroa" (2010) eta "Mr. Señora" (2016) izenekoetan zeuden ideiak nahiz idazketa-estiloa antzemango dituzue. Ikuskizun honek hibridazio, identitate, auto-pertzepzioa, generoen auzia eta, halaber, antzezpenari buruzko gogoetak zentrifugatu zituen, betiere irudi poetiko, umoretsu eta kitsch-ak erabiliz. Liburuan, Metrokoadroka kolektiboak Pez Limbo taldearekin batera taularatutako "Miss Karaoke" antzezlanaren bi bertsio daude eskuragai: jatorrizko testua eta oholtzara eraman zena, sormen prozesuari buruzko kronika mamitsu batekin batera. EHAZEk testuok irakurtzeko eta gozatzeko proposamena egiten dizue, antzerki-osteak euskal antzerkiaren sisteman daukan tokiaren adierazle gisa.