Algunos escritos__ y otras labores de arquitectura = Zenbait idazlan__ eta arkitekturako beste lan batzuk - Galarraga Aldanondo, Iñaki (Bibao : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2021)
Horrelako liburu gutxi daude; izan ere, liburu honetan, 1975etik gaur arte idatzitako testu sorta bat bildu eta, arkitektura jopuntutzat hartuta, bizitzaren pultsua jasotzen da, ozen jaso ere. Testu hauetan egilearen ahotsa entzuten da; bere iritziak argi eta garbi eta irmotasunez adierazten ditu beti, argumentu bat eta bestea, kritikak, judizioak, ideiak azalduta, betiere eztabaidarako eta beste disidente batzuk onartzeko prest. Asko dira liburu hau irakurtzeak dakartzan ezustekoak. Hirigintzako eta arkitekturako gogoetetan agertzen den hizkuntza teknikoarekin batera, beste plano bat ere badago, kultua, jasoa; eta plano jaso horretan, arkitektoaren begirada iraganarekin eta tradizioak utzi dionarekin uztartzen da. Hori guztia, gainera, Iñaki Galarragak 1982-1984 aldian EAEko arkitektura zuzendari zelarik egin zituen lanen kontakizunarekin uztartzen da. Lan nagusia Miramar Jauregiaren zaharberritzea izan zen, hain zuzen ere, Donostiako paisaia eraikitzen duen lan arkitektonikoa. Donostiako Arkitektura Eskolako irakasle izanik, nahiz eta Bartzelonakoan ikasi zuen, Luis Peñaren eta Oriol Bohigasen gertuko betiere, Iñaki Galarragak jarrera jakin bat adierazten du, hots, egungo unibertsitateak hainbeste desiratzen duen hirira hurbiltzeko eta esparru akademikoan ez isolatzeko jarrera. Horixe da liburu honetan guztian markatzen duen jarrera: irekitasuna, elkarrizketa, eztabaida, umore fina, kultura.
Testu elebiduna euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Arkitektura -- Euskal Herria; Hirigintza -- Euskal Herria; Monografiak