Patagonia express - Sepúlveda, Luis (1949-2020); Garbizu, Ima F.; Nafarroa. Foru Aldundia; Euskadi. Departamento de Cultura (Tafalla : Txalaparta, 1998)
Luis Sepúlvedak bizitzan zehar izandako gorabeheretan laguntzeko gonbitea luzatu egin digu. Aitonaren eskutik militantzia politikoan emandako lehenengo urratsetatik, gartzela eta herbestearen ondotik berraurkitu zuen Patagonia eta Suaren Lurrera arte; bere herrixka eta jendeak, paisajearen handitasun amaigabean galduta, liburuari titulua eman dion trenaren modukoa. Horrela, marinel etxegabeak, irakasle apustuzaleak, familia aberatsak, bertako kantariak edota abioizale erotuak aurkituko ditugu. Joan eta etorriko bidaiatan kontinentea zeharkatu duen ibilbide pertsonala dugu egilearena, Sepúlvedak aitonari hitz eman zion tokira iristean baino amaiera izango ez duena.
Patagonia express
Keywords: Helduentzako Literatura