Kandelikara : Buñueli buruzko film baterako apunteak - Cano, Harkaitz; Landa, Iñaki (Donostia : Donostiako Kultura : Euskadiko Filmategia, 2021)
Liburua, Iñaki Landaren ilustrazioak biltzen dituena, Luis Buñuelen irudiari eta obrari buruzko saiakera pertsonal bat da, eta Aragoiko zinemagileari eskainita urtarriletik datorren abendura arte Tabakaleran egiten ari den zikloari gehitzen zaio. "Literaturaren alde jostarienetik zinemari egindako omenaldi bihurri hau, Luis Buñuelen eta beste artista askoren testu, film, elkarrizketa zati, poema, off-eko ahots eta bestelakoen remake bat da. Tarteka, egileak asmatutakoak ere badira. Inoiz edo behin, Buñuelekin zerikusirik ez duen jendeak parte hartuko du: adibidez, aseguru-saltzaile armeniar batek. Badelako modu bat saiakera fikzio bihurtzeko: aski da kandela baten argitan irakurtzea, liburuak esku artean su hartzen dizun bitartean".
Keywords: Buñuel, Luis -- (1900-1983); Zinema eta literatura; Monografiak