Bizkaialdeko ipuin-esaundak - Etxebarria Ayesta, Juan Manuel; Barruetabeña Barruetabeña, Sabin; Gorrotxategi, Sabin; Ruiz, Jesús Antonio (Amorebieta : Ibaizabal, 1995)
Juan Manuel Etxebarria Ayestak, liburu honetan, Bizkaialdeko Gorbeia inguruan herririk hara jasotako euskara aberatsean oinarriturik, ia 200 etno-ipuin eta esaunda eskeintzen dizkigu euskara batuan. Bizkaiko ohitura eta ipuin laburrak, gehienak Zeberiori lotuak. Aurkibide tematikoa dauka.
Keywords: Euskal ipuinak -- Idazki-bildumak; Elezaharrak -- Bizkaia; Monografiak; Erreferentzia-materialak