Bizkaialdeko ipuin-esaundak / [egilea] Juan Manuel Etxebarria Ayesta ; [aztertzailea, Sabin Barruetabeña Barruetabeña ; koordinatzailea, Sabin Gorrotxategi Zelaieta ; marrazkiak, Jesse ; argazkiak, Juan Manuel Etxebarria Ayesta] - Etxebarria Ayesta, Juan Manuel (Euskara lurraldez lurralde (Ibaizabal), 1995)
Juan Manuel Etxebarria Ayestak, liburu honetan, Bizkaialdeko Gorbeia inguruan herririk hara jasotako euskara aberatsean oinarriturik, ia 200 etno-ipuin eta esaunda eskeintzen dizkigu euskara batuan. Bizkaiko ohitura eta ipuin laburrak, gehienak Zeberiori lotuak. Aurkibide tematikoa dauka.