Gilen Tell - Schiller, Friedrich (1759-1805); Román, Ismael; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli; Calleja, Seve; Sánchez, Álvaro; Sanz Nieto, Asier (Bilbao : Mensajero, 1999)
Gilen Tell-en pertsonaiak gizon bakezalea, askea eta bidezkoaren irudia ordezkatzen du. Bere lehentasunak familia, herria eta balezta dira. Herria eta halaber herritarrak tirano baten menpe bizi diren arren berak uko egiten dio bortizkeriari eta baikor azaltzen zaigu. Tiranoek beren ekintzen ondorioz eroriko direla sinesten du eta horregatik aldarrikatzen du erresistentzia pasiboa, armarik gabea. Baina gertakizunek beste zerbait erakatsiko diote.
12 urtetik aurrera (horia)
Ingelesetik itzulia
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Haur eta Gazteentzako Literatura