Munduko ipuin literarioak - Zarate, Mikel (1933-1979); Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli; Calleja, Seve; Sánchez, Álvaro; Sanz Nieto, Asier (Bilbao : Gero-Mensajero, 1999)
Hautatutako sei kontakizun hauetan Mark Twain-en maitagarriarekin, Oscar Wilde-ren erraldoiarekin, edo ehun urtetik gora dituen Andersen-en haritzarekin topo egingo dugu, tradiziozko ipuinetatik ateratakoak diruditen izakiekin, hain zuzen; edo, haur ipuinetatik zuzenean hartutakoa dirudien Quiroga-ren animalia zaurituarekin, edo Chejov-ek kondairetako pertsonaia bilakatu duen musiko gaixoaz, edo galdutako paradisua irudikatuko lukeen Mikel Zarateren irudimenak sortutako Ekidazu tokiarekin.
Ekidazuko astasendia / Mikel Zarate. Erraldoi berekoia / Oscar Wilde. Haritz zaharraren azken ametsa / H. C. Andersen. Kontrabaxu baten istorioa / Anton Chejov. Maitagarriaren bost dohainak / Mark Twain. Orkatz-eme itsua / Horacio Quiroga
12 urtetik aurrera (horia)
Resurreccion M.ª de Azkue lehiaketan lehen saria jaso zuen
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Haur eta Gazteentzako Literatura