Munduko ipuin literarioak / M. Zarate ... [et al.] ; moldatzailea [eta] bildumaren arduraduna, Mari Eli Ituarte ; lan liburuskaren arduraduna, Seve Calleja ; diseinua, Alvaro Sánchez ; marrazkiak, Asier Sanz Nieto - Zarate, Mikel (1933-1979); Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli; Calleja, Seve; Sánchez, Álvaro; Sanz Nieto, Asier (Noski saila (Gero), 1999)
Hautatutako sei kontakizun hauetan Mark Twain-en maitagarriarekin, Oscar Wilde-ren erraldoiarekin, edo ehun urtetik gora dituen Andersen-en haritzarekin topo egingo dugu, tradiziozko ipuinetatik ateratakoak diruditen izakiekin, hain zuzen; edo, haur ipuinetatik zuzenean hartutakoa dirudien Quiroga-ren animalia zaurituarekin, edo Chejov-ek kondairetako pertsonaia bilakatu duen musiko gaixoaz, edo galdutako paradisua irudikatuko lukeen Mikel Zarateren irudimenak sortutako Ekidazu tokiarekin.