Gauza baten ametsa - Pasolini, Pier Paolo (1922-1975); Zabaleta, Josu (Irun : Alberdania, 1998)
"Gauza baten ametsa"ko historia 1948-1949 urteetan gertatzen da, De Gasperiren gobernuak lur jabeen eta partzuerren arteko harremanetan justizia gehiago ezartzeko legea emanik, Italiako ipar-ekialdeko Friul eskualdeko lur jabeek lege hura bete zezaten laborariek egin behar izan zituzten huelga eta borroka luzeen garaian. Hain zuzen ere Pasolinik 1949-1950 bitartean idatzi zuen bere lehenengo eleberri argitaratua izan zuen hau, bere jaioterritzat zeukan Friuletik Erromara ia ihesian aldatu berria zela.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Il sogno di una cosa
Keywords: Helduentzako Literatura