Ixtorio hautatuak - Dahl, Roald (1916-1990); Berrizbeitia, Luis (Donostia ; Baiona : Elkar, 1996)
Asmamen ikaragarria, kontaketarako berealdiko abilezia, umore-sen zorrote bezain bizia, irakurlea ustekabean harrapatzeko gaitasuna...Horiek dira Roald Dahl-en dohainetako batzuk, Ixtorio hautatu hauetan bikain eta argiro ikus litezkeenak. Argumentu harrigarri eta biribilak sortzen ditu haren irudimenak, baina kontatzeko duen eragatik naturalak, sinesgarriak eta kasik ezinbestekoak iruditzen zaizkizu ; eskutik bezala eramango zaitu bere idazkera zuzen eta eraginkorrarekin, eta bukaeran azken kolpea emango, espero gabeko amaiera txundigarria. Istorio hauetako batzuk luzaroan geratuko zaizkizu gogoan iltzaturik.
Guardasolaren gizona ; Animaliekin hitzegiten zuen haurra ; Autostoplaria ; Mendekua enea da S.A. ; Mildenhall-eko altxorra ; Beltxarga ; Munduko txapelduna ; Zorioneko aukera
Keywords: Helduentzako Literatura