Bukaerarik gabeko ipuinak : guraso eta zaintzaileentzako kontuak - Zabaleta, Patxi ([Iruñea] : Patxi Zabaleta, 2021)
"Bukaerarik gabeko ipuinak" izeneko bildumak 4 liburu ditu, horretarako propio egindako kutxatila batean bilduak. Liburu bakoitzean seina ipuin labur daude. Bilduma honetako ipuinetan aintzat hartu nahi izan dira kontalariaren figura eta eginkizuna. Kontalariari askatasun osoa aurre ikusten eta aitortzen zaio, nahi duen guztia aldatu edo molda dezan. Ipuin bakoitzean ipuin bat baino gehiago dago; eta batzuetan aunitz. Horregatik deitu zaie "Bukaerarik Gabeak". Gainera, ipuin bakoitzari "Gakoak" izeneko gogoeta labar bana erantsi zaie, esanako eginkizunean lagungarri izan dadin. Erabilitako hizketa bera, salbuespenen batzuk ezik, pertsona helduei dagokiena da; eta alde batera utzi dira ume hizkeratzat hartu ohi diren joerak, esapideak eta terminologia.
6 urte arteko haurrei kontatzeko (urdina)
Keywords: Haur ipuinak; Haur eta Gazteentzako Literatura