On Karlosen Toisoia - Lizarraga Pérez de Zabalza, Silvia; Deaconu, Roland; Nafarroa. Gobernua; Karlismoaren Museoa (Iruña : Nafarroako Gobernua ; Karlismoaren Museoa, 2021)
Karlismoaren Museoak haurrentzako ipuin bat argitaratu du "el toisón de don Carlos" izenburupean gaztelaniazko edizioan eta "on Karlosen toisoia" euskarazko bertsioan. Argitalpena Silvia Lizarragak idatzi eta Roland Deaconuk ilustratu du. Ipuinak 4 eta 10 urte bitarteko haurrei egokitutako egiazko istorio bat aurkezten du modu argigarri eta ludikoan, "bilatu eta aurkitu" formatuaren bidez. Formatu horren helburua adimena areagotzea eta adingabeen kontzentrazioa sustatzea da. Europako zenbait hiritan zehar egindako bidaia bat osatzen duten 8 eszena ilustratuen bidez, adingabeak gonbidatzen ditu erronka desberdinetan ikertzaile rola hartzera, On Karlosen VII.aren toisoiaren lapurretaren inguruko misterioa argitzeko. On Karlosek Europatik bidaiatzen du bitxi baliotsu bat berekin duela. Non, nork eta noiz lapurtuko dio Toisoia? Zuk argitu dezakezu misterioa!
4-10 urte bitarteko haurrentzat (urdina)
Keywords: Bidaiak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak -- Europa; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura