Txori urdinak : espetxearen erretratu bat Santi Cobos presoaren ahotik - Olabarria Oleaga, Zigor ([Lasarte-Oria] : Komunikazio Biziagoa SAL, 2021)
Santi Cobosek (Leon, Gaztela, 1968) bizitzaren erdia eman du preso. Pairatu ditu torturak, jipoiak, muturreko isolamendua, FIES sailkapena; burutu ditu hamaika protesta eta ihesaldi saiakera, bahitu ditu funtzionarioak eta poliziak. Bidean, Euskal Herriarekin adiskidetu da. Gordinkeria, umorea, gorrotoa, samurtasuna, hausnarketa nahasten dira Santiren lekukotasunean; bere bizipenez harago, espetxe-sistema ezagutzeko kontakizuna da berea.
Keywords: Cobos, Santi -- (1968-); Espetxe-erregimena -- Espainia; Espetxe-zigorrak -- Espainia; Saiakerak