Mundu - Romo, Natalia; Aguirre Lopez de Munain, Estibaliz (Sevilla : Babidi-Bú, 2021)
Ilargik eta Eguzkik Mundu izeneko ume handi eta borobiltsu bat dute. Baina, elkar izugarri maite duten arren, urrunduta bizi dira. Eguzkik egunez egiten du lan, eta Ilargik, gauez; horrela, bada, sekula ez dute mendien atzean elkartzea lortzen. Hori dela eta, Mundu jaio zenean, erabaki zuten haurtxoa bien erdian bizitzea izango zela aukerarik onena. Munduk aita eta ama gertu sentitzeko, izarrak, errekak, edota zuhaitzak asmakizunik harrigarrienak bilakatuko dira, eta neska-mutilak lagunik onenak izango dira Mundu zaintzeko, familia zoragarri hau elkartuta bizi dadin. Ilargik eta Eguzkik gehien maite dutena Mundu da, baina elkarrengandik urrun bizi dira. Gure laguntza beharko dute Mundu osasuntsu eta zoriontsu haz daiten.
6 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Balioak; Naturarekiko maitasuna; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak