Jose Ramon Minondo goizuetarraren gutunak : Olaberria (Oiartzun) : 1790-1807 / Patxi Salaberri Zaratiegi, Juan Jose Zubiri Luxanbio, Iker Salaberri Izko - Salaberri Zaratiegi, Patxi (Iker (Euskaltzaindia), 2021)
Liburuaren izenburuak argi erraten digu kausitutakoa gutunak direla, XVIII. mendearen akabailaren eta XIX. mendearen hasmentaren inguruan eskribituak, nork eta goizuetar batek, Jose Ramon Minondok. Eskuz eskribitu liburu eta paper horiek bezalakoak ez dira egunero agertzen gurean. Ez, alafede. Are gutiago erlijioaren eta literaturaren inguruko gaien gainekoak ez direnak. Hala, Minondorenek merkataritzarekin eta kontuekin dute zerikusia; salerosketa dute xede. Zer saldu edo erosiko ote zen garai horretan Goizueta inguruan? Norekin egiten ote zituzten tratuak? Zer langintza erakusten ote dute? Bi liburuki dakartza: edizioa eta hizkuntza azterketa.