Ata Pank eta Ate Punky : desioa - Atxaga, Bernardo; Valverde, Mikel (Arre : Pamiela, 2021)
Udako arratsalde beroa zen, eta Ata Pank eta Ate Punky asperduriak jota zeuden beren patioan, zer egin ez zekitela. Halako batean, buruak altxatu eta zerura begira jarri ziren, ea han zerbait bazen. Alferrik. Han ez zen ezeren arrastorik. -Non dira "helikonteroak", Ata? Ez al zuten gaur pasatu behar? -galdetu zuen Ate Punkyk. Helikopteroari "helikontero" esaten zion berak. Ata Pank eta Ate Punky bi ahate bitxi dira. Lotsagabeak, ahozikinak eta tontorroi xamarrak. Haien gaiztakeriak irribarrez jarraituko ditu irakurle gazteak. Bi ahate bitxi! Bi harribitxi!
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Ahateak; Bihurrikeriak; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak