Zientzialari (Ionan Marigomez) : moluskuek eta arrainek ingurumena ezagutzeko aukera ematen dute - Marigómez Allende, Ionan; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2021)
"Zientzialari" izeneko atal honen bitartez UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak zientziaren oinarrizko kontzeptuak azaldu nahi ditu euskal ikertzaileen laguntzarekin. Bideo honetan: Plentziako Itsas Estazioak itsas ekosistemen aldaketak giza osasunean dituzten eraginak eta itsasoko biobaliabideak ikertzen dituzte. Itsas ingurumenaren osasunaren kontzeptua definitzea oso konplexua da, baina hainbat tresna ditugu ozeanoko aldaketak eta arazoak zeintzuk diren eta non egon daitezkeen detektatzeko.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Itsasertzeko ekosistemak; Biologia; Ingurunearen zaintza; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak