Hik hasi 263 : Auzmendi beka, emana (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Burua altxa dezagun, burua altxa dezaten -Gai nagusia: "Pantailak zertarako?". -Elkarrizketa: Koldo Rabadan Izagirre "Zorionez, hezkuntza pertsonetan oinarritzen da eta irakasle bakoitzak, arauak arau, gela barruan aldaketa asko egin ditzake". -Esperientziak: "Venezuelako 'El Maizaleko' haziak ureztatzen". -Ekarpenak 1: "Joxe Mari Auzmendi hezkuntza beka". -Ekarpenak 2: Nora Salbotx "Kolonizazioa ari da gure hezkuntza sistemen baitan". Ahalduntze Eskola: "Hilekoarekin adiskidetzeko bidean". -Galdeidazu: "Euskal Hezkuntza Zerbitzua. Zertan datza?". -Argitalpenak -Proposamena: "www.motmo.pro". -Atzeko atetik: Ane Aleman Quintana.
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2022ko deialdia)
2021/11/23
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak